Donderdag 19 mei hadden wij onze ‘Kick off the Summer’-Lag Ba’omer BBQ! Het vieren van Lag Ba’omer met een grote groep Joodse studenten en young professionals was geweldig afgelopen donderdag. De sfeer was fantastisch en er werd goed gebruik gemaakt van de barbecue doordat er de hele avond druk werd gegrild.
Ondanks dat Lag Ba’omer dit jaar in het midden van de week viel, waren wij erg blij om te zien dat zo veel studenten en young professionals tijd hadden vrijgemaakt in hun drukke schema’s om bij dit evenement aanwezig te zijn, voornamelijk diegenen die niet vanuit Amsterdam kwamen 🙂
De rijen voor de barbecue stopten pas toen de zon onderging en maak je geen zorgen, er was een overvloed aan zowel veganistische als vegetarische optiies. Naast de gebarbecuede groenten en vleeswaren waren er een saladebar, pita’s en iedere dipsaus die je je kan voorstellen: van hummus tot chimichurri.
Veel lof gaat uit naar Esty voor het professioneel cateren van het evenement en de rijen voor de barbecue tonen aan hoe heerlijk alles was. Yanki is hier druk bezig het vlees te snijden en is met plezier de hongerige studenten van voedsel aan het voorzien.
Dit evenement was een fantastische manier om oude vrienden weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten voordat de zomervakantie begint waarin veel studenten hoogstwaarschijnlijk rondreizen.
Ter afsluiting van de avond hielden wij marshmellows boven het vuur dat, net zoals in de Lag Ba’omer traditie, de hele avond brandde. In discussie over wanneer een marshmellow teverbrand zou zijn.