In the Spotlight – Boaz #16

Community betekent mensen en verhalen. De dynamiek van diversiteit is een essentieel onderdeel. In de wekelijkse spotlight van Chabad on Campus belichten we elke week een ander persoon met een eigen verhaal en achtergrond.

Ik ben geboren in Jeruzalem en heb daar meer dan 20 jaar van mijn leven gewoond. Ik heb het voorrecht om in zo’n geweldig land te zijn opgegroeid, hoewel het niet zonder hindernissen is verlopen. Voor mij is Israël een plaats van ongelooflijke mensen, een plaats van zowel controverse als harmonie. Een land dat zo snel groeit dat het soms moeilijk is om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. Eén ding zal echter altijd blijven: het bruisende en warme gevoel dat ik bij elk volgend bezoek tegenkom.

Ik heb een achtergrond in milieuwetenschappen en ben bezig met het afronden van mijn master in duurzaamheid. Mijn passie ligt in het helpen van mensen om een beter pad te vinden, waar meer mensen kunnen bloeien in de bestie versie van zichzelf. Ondernemen en adviseren met betrekking tot deze passie is zeker waar ik heen wil.

Ik kom uit een zeer seculiere Joods-Franse familie. Ze leerden me dat het jodendom individueel kan worden geïnterpreteerd. Er is niet “één” manier om te geloven. Als we thuis zijn vieren we altijd shabbat samen: we steken de kaarsen aan, zingen liedjes, eten fantastisch eten en hebben fijne gesprekken. Hetzelfde geldt voor de feestdagen.

De reden hiervoor stamt eerder uit een goede band met ons gezin dan uit een religieuze noodzaak. Ook koester ik deze praktijk met vrienden en dierbaren, hoe ver we ook van huis zijn.

Studeren in Nederland was een waar genoegen vanwege de verscheidenheid aan gedachten en mensen van over de hele wereld die deelnamen aan mijn studieprogramma. Hoewel het covid-tijden waren, schijnen de donkere dagen een beetje helderder wanneer ze worden omringd door geweldige mensen, die ik erg dankbaar ben te hebben ontmoet!

boaz spotlight

Ik heb het altijd leuk gevonden om de wereld rond te reizen. Misschien wel een van de meest bepalende reis voor mij was backpacken door Zuid- en Midden-Amerika. Misschien was een van de leukste dingen van deze reis het samenkomen op Shabbat-diners en de vakanties in de Chabads in de verschillende landen. Het was altijd zo’n heerlijk huiselijk gevoel waardoor je je gevoel van verbondenheid écht ging waarderen, zelf op de meest afgelegen plekken.

Chabad On Campus is voor mij een plek met als doel verschillende Joden van alle achtergronden en leeftijden samen te brengen om een gemeenschappelijke basis te vinden. Met zowel pret als solidariteit erken ik dat Chabad de verschillen en overeenkomsten tussen zijn leden naar voren brengt om op te treden als een bron van kracht die moet worden omarmd.

Jan van Brakel
Content Creator & Youth Worker at Chabad On Campus NL

Andere blogs

Pictures Rosh Hashanah Dinner 5783 -2022

Photo Gallery Rosh Hashana 5783 – 2022, Amsterdam – Chabad on Campus – Netherlands
Chabad

Isabel in de spotlight: Chabad van New Jersey tot Amsterdam en persoonlijke ontwikkeling in Nederland #32

Isabel bespreekt de verschillen tussen Chabad in New Jersey en Amsterdam, waarom ze ervoor koos haar Nederlandse wortels in Amsterdam te verkennen, en hoe haar ervaringen in Nederland cruciaal waren voor haar persoonlijke ontwikkeling.
higher calling

Twists and turns – “Higher Calling” in Life

Bianka explores the difficult lives of three very successful people: Hardships lead to self-development, and the more difficult a life is, ithe higher someone’s calling!

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland