FAQ

FAQ

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen.

Jazeker! Chabad is er voor meerdere doelgroepen. We zijn er voor kinderen, Young Professionals, of ze nou gestudeerd hebben of niet, én voor jonge gezinnen. Dus tot welke groep je jezelf ook rekent, je vindt bij ons altijd gelijkgestemden met dezelfde interesses.

Kijk op onze activiteitenpagina om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

Chabad on Campus organiseert activiteiten voor Joodse jongeren. Met het bereiken van jongeren van nul tot ca. 35 jaar, die hun Jodendom met elkaar willen beleven, zijn wij de meest succesvolle organisatie in Nederland.

Deelnemers zijn enthousiast en komen steeds weer terug. Kom zelf ook eens een kijkje nemen en je weet waarom dat is!

Voor studenten en Young Professionals hebben we wekelijks een gezellig sjabbatdiner. Je bent ook welkom bij de Chabad Cafe’s en de Jewish Learning Circle en natuurlijk bij de vieringen van de joodse feestdagen.

Op zondagochtend is er joodse les voor kleine kinderen.

Naast de groepsactiviteiten helpen we mensen met carrière coaching, huisvesting, pastorale hulpverlening of gewoon een luisterend oor.

Chabad on Campus op de Amsterdam Zuidas richt zich voornamelijk op jonge Joodse mensen. Dat zijn zowel Nederlanders als (al dan niet tijdelijk) in Nederland gevestigde buitenlanders.

Toeristen en andere kortverblijf bezoekers worden meestal doorverwezen naar een Chabad vestiging die meer geschikt voor hen is.

Chabad on Campus Nederland is een zelfstandig onderdeel van Chabad on Campus International dat vestigingen heeft op 348 universiteiten wereldwijd. Deze internationale organisatie is weer onderdeel van de reguliere Chabad organisatie die actief is in 110 landen op meer dan 3000 locaties.

De Nederlandse Chabad on Campus vestiging wordt vrijwel volledig gefinancierd door Nederlandse particulieren en stichtingen.

Toeristen en andere kortverblijf bezoekers worden meestal doorverwezen naar een Chabad vestiging die meer geschikt voor hen is.

De verschillende activiteiten hebben allemaal en eigen karakter. Bij de sjabbat diners sluiten we natuurlijk aan bij de Joodse traditie waardoor de sfeer wat formeler is dan bijvoorbeeld bij de maandagavond diners.

Wat al onze activiteiten kenmerkt is de mogelijkheid tot verbinding met gelijkgestemden én om je Joodse identiteit te verdiepen

Bij elke activiteit kun je in ieder geval rekenen op inspirerend gezelschap, interessante gesprekken, en wanneer van toepassing: heerlijk eten.

Chabad streeft naar het opbouwen en versterken van banden binnen de Joodse gemeenschap. We willen mensen in contact brengen met hun identiteit, religie en geschiedenis en hen de kans geven om vriendschappen op te bouwen. Daarnaast onderkent Chabad on Campus het belang van kennisoverdracht in al zijn vormen. Daarom organiseren we onder andere activiteiten met prominente politieke figuren en bieden we loopbaan coaching via ons young leadership traject.

 

De verschillende activiteiten worden bezocht door een unieke mix van jongeren met verschillende achtergronden. Generaliserend zou je de deelnemers kunnen omschrijven als moderne, intelligente en vriendelijke individuen die het interessant vinden om zich met elkaar en met hun Joodse identiteit te verbinden. Bezoekers van vrijwel elke activiteit zijn een combinatie van zowel buitenlandse als Nederlandse studenten en young professionals. Het overgrote deel van onze community houdt er geen streng religieuze levenswijze op na.

  • Ondersteuning bij huisvesting

  • Joodse lessen (filosofie en wetgeving)

  • Synagoge Diensten

  • Young Leadership Programma

  • Rabbinaal advies, coaching en mediation

(Klik hier voor de complete lijst van onze activiteiten).

Chabad on Campus is met de oorspronkelijke doelgroep van studenten meegegroeid toen die een gezin begonnen te stichten. Het huidige Chabad on Campus zet zich in om haar gemeenschap ondersteuning te bieden in alle stadia van de levenscyclus, variërend van belangrijke mijlpalen zoals Bar en Bat Mitswa’s en Chuppot (huwelijken) tot dagelijkse gebeurtenissen. Voor de kinderen die niet op een Joodse school zitten is er op zondagochtend joodse les. Daarnaast verzorgt Chabad on Campus Challa-Bake Events voor kinderen en Bar- en Bat Mitzvah lessen.