In the Spotlight #2 – Shemesh

Spotlight joods student Shemesh Chabad On Campus
Community betekent mensen en verhalen. De dynamiek van diversiteit is een essentieel onderdeel. In de wekelijkse spotlight van Chabad on Campus belichten we elke week een ander persoon met een eigen verhaal en achtergrond.

Ik studeer Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam. De studie biedt een scala aan mogelijkheden en geeft mij veel kennis over het ontwerpen, bouwen en onderhouden van o.a. gebouwen & dijken. Vooral door Corona zijn er de afgelopen jaren niet veel gelegenheden geweest ​​om te feesten, dit vind ik jammer omdat dit juist iets is waar ik een studententijd mee associeer: een terrasje pakken en af ​​en toe een feestje. Gelukkig heb ik al mijn doelen behaald die ik 4 jaar geleden heb gesteld: het halen van mijn havo-diploma, het hebben van een bijbaan waar ik met plezier naartoe ga én een relatie hebben met iemand waar ik zielsveel van hou.

Mijn doelen voor de komende periode zijn het behalen van mijn hbo-diploma en het uitbreiden van mijn vriendengroep. Hierbij is het ook fijn om deel te nemen aan Joodse studenten organisaties zoals bijvoorbeeld Chabad On Campus, zodat er altijd wel een plaats is waar je zonder oordeel over de Joodse cultuur en tradities kunt praten. Je hebt altijd wel een gespreksonderwerp.

Spotlight joods student Shemesh Chabad On Campus

Toch is het behaalde doel waar ik het meest trots op ben en hard voor heb gewerkt mijn zelfverzekerdheid. Ik heb het op school niet altijd even makkelijk gehad. Er werd vaak over mij geroddeld en ik ben vaak buitengesloten. Dit heeft mij als persoon gevormd tot wie ik nu ben. Toch hoop ik dat niemand dezelfde weg hoeft te bewandelen. Als er één ding is wat ik heb geleerd van deze moeilijke tijd en graag wil doorgeven, is dat je vrede moet sluiten met je verleden om je te kunnen concentreren op de toekomst.

Onthoud gewoon één ding: ” Jij staat aan het roer van je leven en jij bepaalt zelf waar deze naar toe gaat. Ben je eigenwijs en heb je jouw bestemming gemist, keer dan om of kies een andere bestemming, maar sta nooit stil want dan bereik je, jouw bestemming niet. ‘’

Jan van Brakel
Content Creator & Youth Worker at Chabad On Campus NL

Andere blogs

Interview met Esty en Yanki Jacobs het NIW – Sep 2022

De spil van de Zuidas. Tien jaar geleden streken Esty en Yanki Jacobs neer op de Zuidas in Amsterdam. Hun stichting werd al snel een spil voor Joodse jongeren. :Het succes heeft ons zelf verbaasd.” Tekst: Esther Voet Foto’s Claudia Kamergorodski

United We Stand, Divided We Fall: Facing Rising Antisemitism

Bianka shares her thoughts on the worrying trend of rising Jew-hatred. She argues that it is important to embrace diversity within our own communities to remain united, instead of divided, while facing modern antisemitism.

Rachel in de spotlight: religie in Beit She’an, diversiteit in Haifa en studeren in Leiden #35

Rachel gaat in op haar Marokkaanse en Nederlandse achtergrond, opgroeien in het kleine en religieuze stadje Beit She’an, verhuizen naar het multiculturele Haifa en studeren in Leiden!

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland