In the Spotlight #2 – Shemesh

Spotlight joods student Shemesh Chabad On Campus
Community betekent mensen en verhalen. De dynamiek van diversiteit is een essentieel onderdeel. In de wekelijkse spotlight van Chabad on Campus belichten we elke week een ander persoon met een eigen verhaal en achtergrond.

Ik studeer Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam. De studie biedt een scala aan mogelijkheden en geeft mij veel kennis over het ontwerpen, bouwen en onderhouden van o.a. gebouwen & dijken. Vooral door Corona zijn er de afgelopen jaren niet veel gelegenheden geweest ​​om te feesten, dit vind ik jammer omdat dit juist iets is waar ik een studententijd mee associeer: een terrasje pakken en af ​​en toe een feestje. Gelukkig heb ik al mijn doelen behaald die ik 4 jaar geleden heb gesteld: het halen van mijn havo-diploma, het hebben van een bijbaan waar ik met plezier naartoe ga én een relatie hebben met iemand waar ik zielsveel van hou.

Mijn doelen voor de komende periode zijn het behalen van mijn hbo-diploma en het uitbreiden van mijn vriendengroep. Hierbij is het ook fijn om deel te nemen aan Joodse studenten organisaties zoals bijvoorbeeld Chabad On Campus, zodat er altijd wel een plaats is waar je zonder oordeel over de Joodse cultuur en tradities kunt praten. Je hebt altijd wel een gespreksonderwerp.

Spotlight joods student Shemesh Chabad On Campus

Toch is het behaalde doel waar ik het meest trots op ben en hard voor heb gewerkt mijn zelfverzekerdheid. Ik heb het op school niet altijd even makkelijk gehad. Er werd vaak over mij geroddeld en ik ben vaak buitengesloten. Dit heeft mij als persoon gevormd tot wie ik nu ben. Toch hoop ik dat niemand dezelfde weg hoeft te bewandelen. Als er één ding is wat ik heb geleerd van deze moeilijke tijd en graag wil doorgeven, is dat je vrede moet sluiten met je verleden om je te kunnen concentreren op de toekomst.

Onthoud gewoon één ding: ” Jij staat aan het roer van je leven en jij bepaalt zelf waar deze naar toe gaat. Ben je eigenwijs en heb je jouw bestemming gemist, keer dan om of kies een andere bestemming, maar sta nooit stil want dan bereik je, jouw bestemming niet. ‘’

Jan van Brakel
Content Creator & Youth Worker at Chabad On Campus NL

Andere blogs

Camouflage Mezuzah – Veilig, discreet en kosher

De laatste tijd horen we van meerdere mensen dat ze graag een mezuzah op willen hangen, maar zorgen hebben over de openlijke zichtbaarheid ervan. Daarom hebben we een nieuwe bestelling Camouflage Mezuzahs besteld.

‘You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah’ – Wat is de essentie?

Toen Magali’s huisgenoot een film zocht en plotseling moest lachen en voorlas ‘You are so not invited to my Bat Mitzvah’, werd Magali nieuwsgierig.

In de spotlight: Hanna – Direct verliefd op Amsterdam, maar in de toekomst wil ze terug naar Hongarije #37

Hanna (21) is geboren in Budapest, Hongarije en stamt uit een traditionele Joodse familie. Ze studeerde International Relations en is nu terug in Amsterdam voor haar Master in Business Administration aan de VU.