In the Spotlight #2 – Shemesh

Spotlight joods student Shemesh Chabad On Campus
Community betekent mensen en verhalen. De dynamiek van diversiteit is een essentieel onderdeel. In de wekelijkse spotlight van Chabad on Campus belichten we elke week een ander persoon met een eigen verhaal en achtergrond.

Ik studeer Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam. De studie biedt een scala aan mogelijkheden en geeft mij veel kennis over het ontwerpen, bouwen en onderhouden van o.a. gebouwen & dijken. Vooral door Corona zijn er de afgelopen jaren niet veel gelegenheden geweest ​​om te feesten, dit vind ik jammer omdat dit juist iets is waar ik een studententijd mee associeer: een terrasje pakken en af ​​en toe een feestje. Gelukkig heb ik al mijn doelen behaald die ik 4 jaar geleden heb gesteld: het halen van mijn havo-diploma, het hebben van een bijbaan waar ik met plezier naartoe ga én een relatie hebben met iemand waar ik zielsveel van hou.

Mijn doelen voor de komende periode zijn het behalen van mijn hbo-diploma en het uitbreiden van mijn vriendengroep. Hierbij is het ook fijn om deel te nemen aan Joodse studenten organisaties zoals bijvoorbeeld Chabad On Campus, zodat er altijd wel een plaats is waar je zonder oordeel over de Joodse cultuur en tradities kunt praten. Je hebt altijd wel een gespreksonderwerp.

Spotlight joods student Shemesh Chabad On Campus

Toch is het behaalde doel waar ik het meest trots op ben en hard voor heb gewerkt mijn zelfverzekerdheid. Ik heb het op school niet altijd even makkelijk gehad. Er werd vaak over mij geroddeld en ik ben vaak buitengesloten. Dit heeft mij als persoon gevormd tot wie ik nu ben. Toch hoop ik dat niemand dezelfde weg hoeft te bewandelen. Als er één ding is wat ik heb geleerd van deze moeilijke tijd en graag wil doorgeven, is dat je vrede moet sluiten met je verleden om je te kunnen concentreren op de toekomst.

Onthoud gewoon één ding: ” Jij staat aan het roer van je leven en jij bepaalt zelf waar deze naar toe gaat. Ben je eigenwijs en heb je jouw bestemming gemist, keer dan om of kies een andere bestemming, maar sta nooit stil want dan bereik je, jouw bestemming niet. ‘’

Jan van Brakel
Content Creator & Youth Worker at Chabad On Campus NL

Andere blogs

Benny in de spotlight – Gemeente Amsterdam, Joods studentenhuis en familie #25

In deze spotlight vertelt Benny over het opgroeien in Amstelveen en bij Breda, zijn baan bij de Gemeente Amsterdam en het opgroeien in een grote familie.

Support and Change: Humanitarian Aid and Ukraine

In this blog, David writes about his experiences supporting Ukraine in Hungary and Poland.

Trip Tip #1: Neglected Beauty in the Negev Desert

In this week’s blog, Jonathan shares his first Trip Tip for the summer: visit the Negev Desert! He elaborates on the beauty of Mitzpe Ramon, Ein Gedi, riding camels and diving in Eilat.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland