Mijn leven tijdens corona

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Bijna vier jaar geleden ben ik verhuisd. Zelfs in Nederland kan verhuizen betekenen dat je tot wel 5 uur in de trein moet zitten. Gelukkig voor mij, hoef ik maar 3 uur in de trein te zitten. Maar nog steeds, 3 uur heen en 3 uur terug, een keer per week, om mijn familie te zien. Gelukkig houd ik van ze. Dat betekent dus dat ik elke week minstens 6 uur in de trein zit. Klinkt misschien leuk? Nou, wellicht als je een goede concentratie hebt, zodat je daadwerkelijk kan werken in de trein. Helaas heb ik deze concentratie niet. De wereld van YouTube is zo verleidelijk… Met als resultaat, een week rapport van mijn telefoon van 40 uur. 40 uur die ik zo veel beter had kunnen gebruiken, om voor school te studeren bijvoorbeeld. Ik kijk soms in ieder geval informatieve video’s, of ik maak sudoku’s of lees een boek.

Nog maar een jaar doen alsof ik huiswerk maak in de trein! Daarna neem ik waarschijnlijk nooit meer de trein in Nederland, want het is ontzettend duur.

Maar ik denk dat ik misschien ook wel een beetje betaal voor het prachtige uitzicht wat ik krijg vanuit de vieze treinramen.

Ik heb tenminste een baan nu, die helemaal online is.

Best wel fijn, want nu kan ik in ieder geval werken vanuit de trein, omdat mijn baan toch niet veel concentratie vergt, wat goed is voor iemand met zo weinig concentratie.

A picture containing person, glasses, orange Description automatically generated

Hoeveel ik dit onderwerp ook probeer te vermijden, breng ik het toch op. Want corona, de trein en een bril hebben is geen goede combinatie. Aangezien corona nu al het derde jaar ingaat, is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer onderdeel van het dagelijks leven. Maar stel toch eens voor, je hebt een bril, ontzettend veel bagage en ook een beetje haast om de trein te halen. Uiteindelijk zit je in de trein, je brillenglazen beslagen naar adem happend.

Welkom in mijn leven tijdens corona.

Sarah van Hulten
Sarah attended the Jewish secondary school Maimonides and moved all the way from Amstelveen to Middelburg to study Water Management at the Hogeschool. Since she was twelve, Sarah has been writing poems and has published her own collection with over 50 poems in ‘De levensloop van K’. She also enjoys playing music and is eager to share her creative talent with the world. That is why she is blogging at Chabad On Campus!

Andere blogs

In the Spotlight #6 – Nathan

Nathan studeert momenteel een bachelor aan de Reichman Universiteit in Herzliya. In deze Spotlight deelt hij zijn ambities en dromen.

Een coach? Wat moet ik daar mee? En wie moet ik dan hebben?

In deze blog deelt Erik Meijer zijn verhaal als coach in het begeleiden en adviseren van mensen.

Jewish Studies in the Netherlands?

In this column, Yael shares her experience of studying Middle Eastern Studies with a specialization in Hebrew and Jewish Studies.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

NL / EN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief