Mijn leven tijdens corona

Bijna vier jaar geleden ben ik verhuisd. Zelfs in Nederland kan verhuizen betekenen dat je tot wel 5 uur in de trein moet zitten. Gelukkig voor mij, hoef ik maar 3 uur in de trein te zitten. Maar nog steeds, 3 uur heen en 3 uur terug, een keer per week, om mijn familie te zien. Gelukkig houd ik van ze. Dat betekent dus dat ik elke week minstens 6 uur in de trein zit. Klinkt misschien leuk? Nou, wellicht als je een goede concentratie hebt, zodat je daadwerkelijk kan werken in de trein. Helaas heb ik deze concentratie niet. De wereld van YouTube is zo verleidelijk… Met als resultaat, een week rapport van mijn telefoon van 40 uur. 40 uur die ik zo veel beter had kunnen gebruiken, om voor school te studeren bijvoorbeeld. Ik kijk soms in ieder geval informatieve video’s, of ik maak sudoku’s of lees een boek.

Nog maar een jaar doen alsof ik huiswerk maak in de trein! Daarna neem ik waarschijnlijk nooit meer de trein in Nederland, want het is ontzettend duur.

Maar ik denk dat ik misschien ook wel een beetje betaal voor het prachtige uitzicht wat ik krijg vanuit de vieze treinramen.

Ik heb tenminste een baan nu, die helemaal online is.

Best wel fijn, want nu kan ik in ieder geval werken vanuit de trein, omdat mijn baan toch niet veel concentratie vergt, wat goed is voor iemand met zo weinig concentratie.

A picture containing person, glasses, orange Description automatically generated

Hoeveel ik dit onderwerp ook probeer te vermijden, breng ik het toch op. Want corona, de trein en een bril hebben is geen goede combinatie. Aangezien corona nu al het derde jaar ingaat, is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer onderdeel van het dagelijks leven. Maar stel toch eens voor, je hebt een bril, ontzettend veel bagage en ook een beetje haast om de trein te halen. Uiteindelijk zit je in de trein, je brillenglazen beslagen naar adem happend.

Welkom in mijn leven tijdens corona.

Sarah van Hulten
Sarah van Hulten attended the Jewish secondary school Maimonides and moved all the way from Amstelveen to Middelburg to study Water Management at the Hogeschool. Since she was twelve, Sarah has been writing poems and has published her own collection with over 50 poems in ‘De levensloop van K’. 

Andere blogs

Interview met Esty en Yanki Jacobs het NIW – Sep 2022

De spil van de Zuidas. Tien jaar geleden streken Esty en Yanki Jacobs neer op de Zuidas in Amsterdam. Hun stichting werd al snel een spil voor Joodse jongeren. :Het succes heeft ons zelf verbaasd.” Tekst: Esther Voet Foto’s Claudia Kamergorodski

United We Stand, Divided We Fall: Facing Rising Antisemitism

Bianka shares her thoughts on the worrying trend of rising Jew-hatred. She argues that it is important to embrace diversity within our own communities to remain united, instead of divided, while facing modern antisemitism.

Rachel in de spotlight: religie in Beit She’an, diversiteit in Haifa en studeren in Leiden #35

Rachel gaat in op haar Marokkaanse en Nederlandse achtergrond, opgroeien in het kleine en religieuze stadje Beit She’an, verhuizen naar het multiculturele Haifa en studeren in Leiden!

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland