Jewish Learning Circle

Het Talmoedische denken, de Joodse ethiek, recht, geschiedenis of filosofie is een bron van wijsheid en kennis. Debatteer, filosofeer en discussieer!

26 April 2022

26 April 2022

Tijdens dit wekelijkse evenement op dinsdagavond staat inhoud centraal. Gezamenlijk worden de meest relevante en (moderne) onderwerpen in Joodse filosofie, recht, cultuur en Kabbalah-mystiek besproken en bediscussieerd.

Basiskennis van het Jodendom en het Hebreeuws is niet nodig om de lessen te volgen. Integendeel, de ‘Learning Circle’ vormt een veilige en respectvolle omgeving waarin sprake is van een dialoog in plaats van een monoloog. Dit betekent dat het stellen van vragen en geven van meningen is toegestaan ​​en zelfs wordt aangemoedigd.

Gedurende de “Jewish Learning Circle” gaan we ook in op relevante en maatschappelijke issues. De verdieping in deze millennia-oude wijsheden versterkt je kritisch denkvermogen en inspireert om met een breder perspectief naar moderne vraagstukken te kijken en keuzes te maken.

Aanmeldformulier

Andere activiteiten

Yom Kippur 4 oktober: Maaltijd voor het vasten en sjoeldienst (Kol Nidre)

Gezamenlijk luiden wij de heiligste dag van het jaar in met een maaltijd voorafgaand aan het vasten en de Kol Nidre-sjoeldienst.

Yom Kippur 5 oktober: Mincha, Ne’ila en post-vastenmaaltijd

Samenkomen ter afsluiting van de heiligste dag van het jaar met de Mincha, Ne’ila, Havdala en een post-vastenmaaltijd.

Sjabbatdiner vrijdag 21 oktober

Geniet van avondeten, wijn en kiddoesj met zowel gezellige internationale als Nederlandse studenten en Young Professionals in Amsterdam Zuid!

Jewish Learning Circle dinsdag 25 oktober

Neem deel aan onze Jewish Learning Circle voor discussie en dialoog over maatschappelijk relevante onderwerpen verbonden aan het jodendom!

Studentencafé dinsdag 25 oktober

Begin de week goed bij Chabad on Campus onder het genot van een gezellige maaltijd met jouw medestudenten!

Sjabbatdiner vrijdag 28 oktober – VOLGEBOEKT

Geniet van avondeten, wijn en kiddoesj met zowel gezellige internationale als Nederlandse studenten en Young Professionals in Amsterdam Zuid!

Donaties

Het werk van Chabad on Campus wordt mogelijk gemaakt door giften van instellingen en particulieren. Wij zijn dankbaar dat ook u overweegt om ons werk ten behoeve van de toekomst van Joods Nederland te ondersteunen.

Stichting Chabad on Campus beschikt over een ANBI-status waardoor giften in principe fiscaal aftrekbaar zijn.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland