Blogs, media en foto’s

Inhoud & inspiratie

Bij Chabad on Campus vind je verbinding, ontwikkeling en gezelligheid. Soms heb je behoefte aan het één, soms aan het ander, soms aan alle tegelijk. Verdieping van je religieuze kennis, gezellig samenzijn op sjabbat, de verbinding van het samen vieren van de Joodse feestdagen. Je vindt het bij ons.

Blogs van onze community

Blog Category Filter

Camouflage Mezuzah – Veilig, discreet en kosher

De laatste tijd horen we van meerdere mensen dat ze graag een mezuzah op willen hangen, maar zorgen hebben over de openlijke zichtbaarheid ervan. Daarom hebben we een nieuwe bestelling Camouflage Mezuzahs besteld.

‘You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah’ – Wat is de essentie?

Toen Magali’s huisgenoot een film zocht en plotseling moest lachen en voorlas ‘You are so not invited to my Bat Mitzvah’, werd Magali nieuwsgierig.

In de spotlight: Hanna – Direct verliefd op Amsterdam, maar in de toekomst wil ze terug naar Hongarije #37

Hanna (21) is geboren in Budapest, Hongarije en stamt uit een traditionele Joodse familie. Ze studeerde International Relations en is nu terug in Amsterdam voor haar Master in Business Administration aan de VU.

In de spotlight: Daniel – 400 jaar Amsterdams Jodendom gaat door, we moeten achter Israël blijven staan #36

Daniel (36) is geboren in Amsterdam en komt uit een lange lijn van Amsterdamse Joden. Hij studeerde Geschiedenis aan de VU en werkt sindsdien in Software Sales.

Wat is Jodendom – een ras, een religie, een natie of een identiteit?

Wat is Jodendom? Een ras, religie, natie of identiteit? Magali J. omschrijft in deze column haar overweging.

De Egged Buschauffeur en mijn Zonnebril in Israel – Column #4 voor NIW

Podcast: Yanki zoekt Inspiratie | Itay Garmy (Gemeenteraadslid VOLT) | PILOT

niw

Interview in het NIW – Sep 2022

De spil van de Zuidas. Tien jaar geleden streken Esty en Yanki Jacobs neer op de Zuidas in Amsterdam. Hun stichting werd al snel een spil voor Joodse jongeren. :Het succes heeft ons zelf verbaasd.” Tekst: Esther Voet Foto’s Claudia Kamergorodski

United We Stand, Divided We Fall: Facing Rising Antisemitism

Bianka shares her thoughts on the worrying trend of rising Jew-hatred. She argues that it is important to embrace diversity within our own communities to remain united, instead of divided, while facing modern antisemitism.

Rachel in de spotlight: religie in Beit She’an, diversiteit in Haifa en studeren in Leiden #35

Rachel gaat in op haar Marokkaanse en Nederlandse achtergrond, opgroeien in het kleine en religieuze stadje Beit She’an, verhuizen naar het multiculturele Haifa en studeren in Leiden!

Alexander in de spotlight: educatie over Israël en antisemitisme buiten de bubbel, struikelstenen en diversiteit op de werkvloer #34

Alexander vertelt over het opgroeien in Amsterdam en Amstelveen, het bestrijden van desinformatie en onwetendheid over Israël en antisemitisme buiten de bubbel via educatie, struikelstenen en op de werkvloer!
Rotterdam

Raphael in de spotlight: de Joodse mentaliteit, van Antwerpen tot Rotterdam en extra curriculaire activiteiten #33!

Raphael vertelt over de “Joodse mentaliteit” die hem in Antwerpen werd bijgebracht, hoe hij op zijn achttiende in Rotterdam Geneeskunde studeert en hoe hij studie en studentenleven in evenwicht houdt!
Budapest Dohany

Budapest’s Dohany Street Synagogue

Gal writes about the beautiful Dohany Synagogue in her native Budapest!

Pictures Rosh Hashanah Dinner 5783 -2022

Photo Gallery Rosh Hashana 5783 – 2022, Amsterdam – Chabad on Campus – Netherlands
Chabad

Isabel in de spotlight: Chabad van New Jersey tot Amsterdam en persoonlijke ontwikkeling in Nederland #32

Isabel bespreekt de verschillen tussen Chabad in New Jersey en Amsterdam, waarom ze ervoor koos haar Nederlandse wortels in Amsterdam te verkennen, en hoe haar ervaringen in Nederland cruciaal waren voor haar persoonlijke ontwikkeling.
higher calling

Twists and turns – “Higher Calling” in Life

Bianka explores the difficult lives of three very successful people: Hardships lead to self-development, and the more difficult a life is, ithe higher someone’s calling!

Letitia in de Spotlight: Londen, Fashion Management, en het belang van Chabad #31

Letitia gaat in op haar jeugd in Londen, haar verhuizing naar Nottingham om Fashion Management te studeren, en haar jaar in Nederland. Bovendien benadrukt ze het belang van Chabad als je ver van huis bent.
Politicize

Be Careful Not to Politicize

Jonathan warns us not to politicize the a-political, as part of considering how to conduct discussions. Doing so benefits our communities and our personal development.
Adaya

Adaya in the Spotlight: Law, Gap Year in Toronto and Chabad

Adaya tells about growing up in the Jewish bubble, studying Law, going abroad to Toronto and the role of Chabad!

One Year in The Netherlands

Gal reflects on her first year in the Netherlands, sharing her favourite travelling locations within the small country.