In the Spotlight #10 – Joey

Community betekent mensen en verhalen. De dynamiek van diversiteit is een essentieel onderdeel. In de wekelijkse spotlight van Chabad on Campus belichten we elke week een ander persoon met een eigen verhaal en achtergrond.

Ik ben geboren op 26 oktober 2000 in Amsterdam. Ik heb tot mijn 3de in Amsterdam Zuid gewoond samen met mijn ouders en mijn middelste zusje waarna wij vervolgens naar Buitenveldert zijn verhuisd.  

Ik heb weinig herinneringen aan het wonen in Zuid maar heb alleen maar plezierige herinneringen aan mijn tijd in Buitenveldert.

De joodse gemeenschap is enorm groot in Buitenveldert. Ik heb zelf op Rosj Pina gezeten en ben daarnaast lang actief geweest bij Bne Akiwa.

Bne Akiwa is een joodse jongeren vereniging waar ik als madrich en penningmeester van de vereniging veel evenementen heb meegemaakt en heb mogen organiseren waar ik mooie herinneringen aan over heb gehouden.  

Ik ben tweedejaars rechtenstudent aan de UvA. Ik heb voor deze studie gekozen omdat het mij interessant leek.

Ik weet alleen nog niet of ik ook daadwerkelijk advocaat zou willen worden. Het lijkt mij leuk om een eigen onderneming te starten en daarbij kan een rechtenstudie goed van pas komen.

Het Jodendom is super belangrijk voor mij aangezien het mijn identiteit vormt. Ik voel me enorm verbonden met de joodse gemeenschap en daarom vind ik het ook belangrijk dat deze gemeenschap in stand blijft. Ik zou mijn eigen kinderen daarom ook precies dezelfde lessen willen meegeven die mijn ouders mij ook hebben meegegeven.

spotlight chabad on campus amsterdam

Wij zijn als gezin erg traditioneel en vinden het leuk om Shabbat en de feestdagen met elkaar te vieren. Mijn zusjes en ik hebben vanuit huis onze Joodse basiskennis meegekregen en deze kennis is versterkt door Rosj Pina en Bne Akiwa. Voor ons gezin is het Jodendom super belangrijk aangezien het onze identiteit vormt en het iets is waar we super trots op zijn.

Ik denk dat Chabad On Campus enorm belangrijke is voor de Joodse gemeenschap in Nederland aangezien de organisatie Joodse jongeren door heel Nederland met elkaar verbindt.

Ik ben in een joodse omgeving opgevoed, heb op een joodse school gezeten en ging naar joodse jeugdverenigingen waardoor mijn joodse identiteit volledig is gevormd.

Toch is dit niet overal het geval in Nederland en daarom is het super goed dat Chabad On Campus zich inzet voor alle jongeren in het land die graag hun eigen joodse identiteit willen vormen.

Jan van Brakel
Content Creator & Youth Worker at Chabad On Campus NL

Andere blogs

Pictures Rosh Hashanah Dinner 5783 -2022

Photo Gallery Rosh Hashana 5783 – 2022, Amsterdam – Chabad on Campus – Netherlands
Chabad

Isabel in de spotlight: Chabad van New Jersey tot Amsterdam en persoonlijke ontwikkeling in Nederland #32

Isabel bespreekt de verschillen tussen Chabad in New Jersey en Amsterdam, waarom ze ervoor koos haar Nederlandse wortels in Amsterdam te verkennen, en hoe haar ervaringen in Nederland cruciaal waren voor haar persoonlijke ontwikkeling.
higher calling

Twists and turns – “Higher Calling” in Life

Bianka explores the difficult lives of three very successful people: Hardships lead to self-development, and the more difficult a life is, ithe higher someone’s calling!

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws en over Chabad on Campus en opkomende evenementen.

Contact

Gustav Mahlerplein 2 Amsterdam, 1082MA Netherlands

020-341-7398
info@chabadoncampus.nl

© 2021 Stichting Chabad On Campus Nederland & Chabad Amsterdam South (Zuidas)

Dit online platform is mede mogelijk gemaakt door Stichting Collectieve Maror-Gelden Nederland